EMCO-groep

‘Koers EMCO succesvol’

In het Nieuws: Zuidenvelder en ZuidOosthoeker 13-03-2018

EMMEN – De nieuwe koers van de EMCO-groep levert goede resultaten op, aldus de gemeente Emmen. Het financiële resultaat over 2017 is 1,5 miljoen beter dan begroot.
Ook het tekort op de meerjarenbegroting is naar beneden bijgesteld. In deze nieuwe aanpak bouwen de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn de EMCO-groep om naar een werkleerbedrijf voor een brede groep werkzoekenden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Menso NV. De voordelen door deze samenwerking en de gezamenlijke huisvesting met Menso NV zorgen voor dit financiële resultaat. De drie gemeenten hebben de opdracht om het Nieuwe Beschut Werken uit te voeren aan de EMCO-groep gegund.
Deze wet verplicht gemeenten banen beschikbaar te stellen voor werkzoekenden, die vanwege hun beperkingen veel begeleiding en een grote aanpassing van de werkplek nodig hebben. “In tegenstelling tot veel andere gemeenten hebben we in onze regio de voorgeschreven aantallen vrijwel gehaald. In 2017 hebben 24 arbeidsbeperkte mensen een arbeidscontract gekregen”, aldus woordvoerster Inge Frieso van de gemeente Emmen.

Terug naar nieuwsoverzicht