Binnen de EMCO-groep heeft de vestiging Groen zoveel werk dat men op geregelde basis gebruikt maakt van uitzendbureaus en groenaannemers om alle werkzaamheden in eigen beheer en onder eigen regie te kunnen uitvoeren. Om flexibel op de markt te kunnen blijven opereren, willen we goed contact hebben met de markt. Daarom is er een aanbesteding uitgezet onder groenaannemers, zodat we vaste partijen hebben om mee samen te werken. De systematiek om samen te werken met groenaannemers vanuit het bestek is altijd al goed bevallen. Alexander Visscher van Rietplas Inkoopadvies heeft ons in dit aanbestedingstraject met groenaannemers geholpen. Deze week zijn de contracten getekend tussen de EMCO-groep en de drie groenaannemers die nu via een minicompetitie zich kunnen inschrijven voor groenwerk.

 

Jan Edzes, directeur EMCO-groep, introduceerde de bijeenkomst. “We hebben veel geïnvesteerd in het Groen de afgelopen jaren. Mooi om te zien dat de gemeente Emmen dat vertrouwen heeft en ons het bestek heeft gegund. Ik heb altijd geroepen richting de Gemeente Emmen dat we meer en meer moeten gaan samenwerken! Dit heeft geresulteerd in een 5-jarig contract. Wij merken dat onze doelgroep voor het Groenmedewerkers kleiner wordt, mede door de krapte op de arbeidsmarkt die is ingezet. Daarom is het fijn om samen te werken met groenaannemers om het bestek wat er ligt waar te kunnen maken. We hopen dat er vanuit deze aanbesteding ook nog meer mooie samenwerkingen ontstaan tussen de EMCO-groep en de drie groenaannemers.”

 

Uit de aanbesteding zijn twee bekende partners van de EMCO-groep naar voren gekomen, Donker Groep B.V. en Idverde Realisatie B.V.. Nieuw is groenaannemer De Enk Groen & Golf B.V.

Harry Schuurman van Donker Groep; “Wij hebben heel bewust meegedaan aan deze aanbesteding, o.a. vanuit de ervaring die we al hebben in de samenwerking met de EMCO-groep. We zijn vanuit onze organisatie graag betrokken in de maatschappij om mensen weer een kans te geven. We werken in verschillende gemeenten met dezelfde SW-doelgroep. En hebben inmiddels ook een paar jongens vanuit de opleidingsploeg bij ons aan het werk. Op deze manier kunnen we van beide kanten invulling geven aan dit partnerschap.”  

 

Martin Frieszo van Idverde Realisatie; “We zijn met Idverde Realisatie met een fris kader aan het bouwen in de gemeente Emmen en de gemeente Coevorden. Wij vinden deze samenwerking met de EMCO-groep ontzettend belangrijk. We vinden dat we iedereen in Nederland een kans moeten krijgen en de groenvoorziening is een mooi werkveld.”

 

 

 

 

Geart-Sije Brinkman (projectleider) en Peter Koop (bedrijfsleider) van De Enk Groen & Golf; Deze aanbesteding sluit mooi aan bij de regio waarin we werken. We willen onze basis in het Groen wat breder maken. We proberen als organisatie alleen werk aan te nemen wat bij ons past en wat we goed aan kunnen, daar sluit dit goed op aan. We zoeken daarnaast ook de partner in de EMCO-groep om te helpen bij het vinden van de juiste mensen.”

Deel dit bericht Terug naar nieuwsoverzicht